De Zelfoogstgroentetuin van Bovensmilde

Er schuilt meer achter het dorp Bovensmilde dan u in eerste instantie misschien zou denken. Duurzaam BovensmildeWant wist u dat er op de rand van het dorp maar liefst twee duurzame initiatieven hun krachten hebben gebundeld en samenwerken aan een duurzame omgeving? Zowel ‘Duurzaam Bovensmilde’ als ‘De Groene Stap’ willen samen met de inwoners uit de buurt de omgeving veranderen.

De Groene Stap is een initiatief van Jorn Hordijk en Olga Wijnands. Zij willen door dit initiatief een bijdrage leveren aan de verkleining van de ecologische voetafdruk, de gemeenschapszin in het dorp Bovensmilde verhogen en mensen bewust laten worden over hoe we vandaag de dag omgaan met onze aarde en hoe het anders zou kunnen.

De belangrijkste doelstelling van de Groene Stap is dat men dagelijks kan genieten en ervaren dat (h)eerlijke groenten niet van ver komen, maar juist lokaal en dichtbij je eigen huis te halen zijn. En dat het relatief weinig inspanning kost om dat te realiseren. Daarbij wil De Groene Stap door het zelfoogsten mensen elkaar laten ontmoeten en daardoor de leefbaarheid en gemeenschapszin in Bovensmilde bevorderen.

De Groene Stap is gelegen aan de Molenwijk in Bovensmilde. Naast het Meulenparkje Bovensmilde (Molenwijk 19b) heeft de Groene Stap een moestuin van 3300 m2. Als je er langs fietst kun je het bord  ”de Groene Stap” niet missen. Als je de duiker overgaat dan loop je het rode pad langs de vogelren in. Halverwege ontdek je de ingang van de Groene Stap.

Maar hoe is dit idee ontstaan en hoe zet je de eerste stap? Download het verhaal van Duurzaam Bovensmilde/De Groene Stap en maak kennis met deze initiatieven. Ga naar dit verhaal

Contactgegevens
De Groene Stap – Zelfoogstgroentetuin
Molenwijk 19c, Bovensmilde
Mail: info@degroenestap.nu
Website: http://www.degroenestap.nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s