Energiecoach worden

Word ook Energiecoach in Bovensmilde

Ben je geïnteresseerd in energiesparing? Wil je graag andere mensen helpen om energie te besparen? En woon je in Bovensmilde / Smilde of directe omgeving?

Meld je dan aan voor de cursus Energiecoach en help ons om ons dorp energiezuiniger te maken.

Wat is een energiecoach?

Een energiecoach geeft advies aan mensen over mogelijkheden van energiebesparing. De Energiecoach bezoekt woningen en kijkt naar het energiegebruik. Is de woning goed geïsoleerd? Welke verlichting kan zuiniger? De energiecoach geeft naar aanleiding van het bezoek een helder en bruikbaar advies aan de bewoners over gedrag, isolatie en over de installaties in hun woning.  Daarvoor krijgen de coaches een korte cursus van 5 avonden. Eventueel door jouw gemaakte kosten worden vergoed. De cursus vindt plaats in november en december , afwisselend in Bovensmilde en Hooghalen.

Wat leer je tijdens de cursus?

Tijdens de cursus leer je hoe je het energiegebruik van een woning goed in kaart brengt.  Je leert hoe je een woning kan checken op verbetermogelijkheden en hoe bewoners hun energieverbruik kunnen verminderen en vergroenen. Daarnaast is het voor het effect van het advies van belang om goed aan te sluiten bij de vragen van mensen die bezocht worden. De cursus wordt gegeven door een zeer ervaren energieadviseur Anita Speelman van Zuinig Wonen. Zij zal ook zorg dragen voor de begeleiding wanneer je als coach aan het werk gaat.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor mensen die vanuit onze coöperatie vrijwillig bewoners willen adviseren over energiegebruik en zo mee willen werken aan de verduurzaming van ons dorp.

Aanmelden:

Wij zoeken 5 energiecoaches, dus meld je snel aan. Met iedere aanmelder hebben we eerst een persoonlijk gesprek.  Aanmelden kan door een mail te sturen aan:

Energie Cooperatie Duurzaam Bovensmilde t.n.v. Fred Landwaart, landwaart11@planet. nl

of bel voor informatie;    06-18941866

Meer informatie?

Op 14 oktober organiseert Stichting Duurzaam Bovensmilde een infomarkt duurzaam wonen. Hier geven we graag informatie over het project energiecoaches.