Bepark je Watt

onbeparkt holdbaarGeschrokken van uw energiekosten?
Doe mee aan ‘Bepark je Watt’en bespaar samen met uw dorpsgenoten op uw energierekening!

Wat is ‘Bepark je Watt’ en wat levert het op?
Wist u dat uw dorp al mee doet aan het project ‘Bepark je Watt’? Ook u kunt meedoen. Met dit project krijgt u inzicht in uw eigen energiegebruik.
Dit gebeurt aan de hand van monitoring. Ook gaat u samen met andere deelnemers uit uw dorp bekijken hoe u uw energieverbruik kunt terugbrengen. Uiteindelijk doel is dat u energie en daarmee geld bespaart!
Voorbeelden van besparingen:

  • Beter inregelen van de CV-installatie
  • Kiezen voor energiezuinige verlichting
  • De verwarming een graadje lager zetten
  • Op tijd de vriezer ontdooien
  • Kritisch kijken naar de apparatuur die u gebruikt.

Hoe werkt de energiemonitoring met Bepark je Watt?Dashboard_iCARE_2
Bij elk huishouden installeren we een slimme meter en demonitor i-CARE. Via een digitaal platform met een persoonlijke inlogcode kunt u op uw PC, laptopof smartphone inloggen op dei-CARE. Hier kunt u dagelijks uw eigen energieverbruik zien. Alledeelnemers gaan we met elkaar‘verbinden’. Op deze manier vergelijkt u uw eigen verbruik met dat van andere deelnemers en wisselt u daarnaast ervaringen onderling uit.

Wat bespaart dat?
De ervaring leert dat alleen al het goed bijhouden van uw gegevens leidt tot een fikse energiebesparing. Simpelweg omdat u ermee bezig bent.
De acties die u samen met uw dorp eigen dorp opzet helpen u nog meer te besparen. Dat kan u tot wel honderden euro’s per jaar besparing opleveren.

Hoeveel huishoudens kunnen meedoen?
Er kunnen maximaal 100 mensen meedoen. Dus als u aan de slag wilt met energie monitoring en –besparing, meldt u dan snel aan.

Kosten?
U kunt een jaar lang gratis deelnemen aan het project. De slimme meter en de i-CARE worden gratis bij u geplaatst. Gedurende en na afloop van het project bent u tot niets verplicht. U kunt er voor kiezen om na de projectperiode de monitoring te vervolgen tegen de dan geldende vergoedingen.3d model 6 lichter
We verwachten van alle deelnemers een actieve houding. Verder bent u bereid om uw energiegegevens te delen met de andere deelnemers en de organiserende partijen. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk om met uw gebruiksgegevens! Er wordt op geen enkele manier op individueel niveau verbruik gegevens van deelnemers naar buiten gebracht.
Ook ontvangen we graag van u feedback om het meetinstrument zelf en de communicatie daaromheen te verbeteren.

Onderdeel van project ‘Onbeparkt Holdbaar’
Het project ‘Bepark je Watt’ maakt onderdeel uit van het dorpenproject ‘Onbeparkt Holdbaar’. Binnen dit project kunnen dorps- en wijkbewoners zelf aan de slag met een duurzaamheidsproject. Dit onder begeleiding van Dorpenoverleg Midden-Drenthe, Welzijnswerk Midden-Drenthe en de Gemeente Midden-Drenthe.

Aanmelden
U kunt u aanmelden bij C. Viersen, Gemeente Midden-Drenthe c.n.viersen@middendrenthe.nl o.v.v. Aanmelden Bepark je Wat

Advertentie

Over Paul Tienkamp

Webmaster Stichting Lokaal groene Kruis Fonds Webmaster Gemeentelijk Lyceum Beverwijk
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s